Hästtips & råd

Regnskållor


SYMTOM:
Hudinfektion som angriper hästens övre kroppsdelar. Din häst får små hårlösa partier
med sårskorpor som håller ihop grupper av hårstrån. Hårremmen hos Din häst kan bli matt och det kan se ut som om det har regnat på den.

ORSAK:
Uppkommer oftast under perioder med mycket regn och värme. Värmen och de
konstant blöta hudytorna ger bakterier en utmärkt tillväxtmiljö. Sjukdomen förekommer även under vintern.

DETTA BEHÖVER DU:
Aloevera spray, Aloevera-gele eller Alovera-creme med propolis.

SÅ HÄR GÖR DU:
Tvätta Din häst med Aloevera schampo (första gången). Låt torka. Borsta sedan igenom hårremmen. Spraya med Aloevera spray och låt torka. Om regnskållorna är fuktiga applicerar du därefter aloevera gele. Är regnskållorna är torra och skorpiga applicerar du Aloevera creme med propolis, 2-4ggr/dag. Observera att denna bakterie kan vara mycket envis och ta tid att bli av med. Aloevera produkterna har en unik penetreringsförmåga och kan därför nå djupt ner i huden. Påskyndar läkningen och gör huden hos Din mjuk och smidig.

FÖREBYGGANDE:
Under regniga perioder bör hästen tas in så hårremmen får torka ordentligt. Se till att ströbäddar är rena och torra och undvik fuktiga stall. Tänk på att tvätta händerna efter att du skött om en drabbad häst och desinficera ryktsaker och annan utrustning. Isolera drabbade hästar.


OBS! Dessa produkter ska ses som ett komplement till veterinärvård. Tala alltid med en veterinär om hästen är sjuk eller blivit skadad.

 

The best for horses and dogs - svensk kvalitet från AC Hästprodukter | Supporttelefon 0345-401 05 | E-post info@achastprodukter.se