Hästtips & råd

Mugg/Rasp


SYMTOM:
Inflammation i karleden hos Din häst som antingen är torr och skorpig eller fuktig.
Huden hos Din häst blir öm, irriterad och nedre delen av benet kan svullna.

ORSAK:
Lera, grus eller smuts som fastnar i karleden hos Din häst skaver i huden och små sår uppstår som leder till irritation och inflammation. Leriga hagar ökar risken för mugg/rasp men även användning av benlindor, strykkappor mm, kan vara en orsak om det finns smuts som skaver Din häst mellan hud och skydd.

DETTA BEHÖVER DU:
Aloevera spray, Aloevera gele eller Aloevera creme med propolis.

SÅ HÄR GÖR DU:
Om det är smutsigt så skölj rent med vatten. Annars borsta med en mjuk borste.
Om muggen/raspen hos Din häst är fuktig ska du först spraya Aloevera spray och låt de torka in. Sedan smörja med Aloevera gele. Om muggen/raspen hos Din häst är torr och skorpig eller visar tecken på infektion använder du Aloevera creme med propolis. Behandla 2-4 ggr/dag tills muggen/raspen är borta. Aloevera produkterna har en unik penetreringsförmåga och kan därför nå djupt ner i huden. Påskyndar läkningen och gör huden hos Din häst mjuk och smidig.

FÖREBYGGANDE:
Var noga med att rengöra hästens karleder när den tas in från hagen. Se till att borsta noga innan benskydd eller lindor sätts på och se till att lindor och benskydd är rena. Man kan även förebygga genom att smörja Din häst i karledena med mjukgörande salva t.ex. Aloevera creme med propolis.

OBS! Dessa produkter ska ses som ett komplement till veterinärvård. Tala alltid med en veterinär om hästen är sjuk eller blivit skadad

The best for horses and dogs - svensk kvalitet från AC Hästprodukter | Supporttelefon 0345-401 05 | E-post info@achastprodukter.se